Over

Beelddenken voor volwassenen

Beelddenken is aangeboren

Iedereen wordt geboren als beelddenker. Het taaldenken wordt aangeleerd. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen een voorkeur heeft voor het beelddenken. Confusius zei het al: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Waar taaldenkers de logische conclusies trekken, zien beelddenkers de logische verbanden.

 

 

Ideëen en mogelijkheden

Beelddenkers zien altijd de mogelijkheden, hebben veel ideëen. Die ideëen hoeven niet altijd uitgewerkt of gerealiseerd te worden. Ze zien is vaak al genoeg.

 

Associatief

Associëren is iets waar beelddenkers van nature heel erg goed in zijn. Dat maakt ze zo creatief en origineel.

Er niet echt bij horen

 

Veel beelddenkers hebben vaak het gevoel er niet echt bij te horen. Zij voelen diep van binnen dat ze anders zijn, anders denken. Zij hebben heel sterk de behoefte gehoord te worden. Dat worden zij ook niet altijd door taaldenkers.

 

Moeite zich uit te drukken

 

Veel beelddenkers hebben moeite om zich goed uit te drukken in taal. Lastig de juiste woorden te vinden. Tijdens vergaderingen (en brainstorms) is het agendapunt soms al voorbij wanneer een beelddenker weet wat hij wilde zeggen. Het is niet altijd een optie om er dan bij de rondvraag alsnog op terug te komen.

 

Chaotisch

 

Midden in het verhaal beginnen. Dan toch even terugschakelen naar het begin. Zijpaden bewandelen, associatieve gedachten rollen over elkaar heen door het hoofd. Dat kan verwaarend en soms zelfs verlammend zijn.

Copyright © All Rights Reserved